Hurtigruten - den flotteste skireisen!

Når vi forflytter oss sydover eller nordover benytter vi Hurtigruten. Hurtigruten har daglige anløp i alle havner gjennom hele året. Det gjør Hurtigruten til en enkel og veldig behaglig reise for å nå de beste og mest spektakulære skifjellene i Norge.

www.hurtigruten.no

P3261898

6965

hurigruten nordlysbilde 2CT

 4

Hurtigruten har vært i drift siden 1893 og har fra starten vært hovedpulsåren for hele kystbefolkningen. I dag er skipene topp moderne cruiseskip som lokker turister fra hele verden. Reisen er flere ganger kåret til verdens vakreste sjøreise og er alene en fantastisk opplevelse.

15

Det meste av reisen går tett på land innimellom øyer og skjær. Dette gir deg den beste utsikten til fjellene og naturen underveis, og det betyr også at sjansen for å bli sjøsyk er minimal!

pool-onboard-Hurtigruten

Facebook

Receive newsletter!
* indicates required

Samarbeidspartnere

 

hurtigruten

 

ng-stor bw

Hurtigruten - verdens vakreste sjøreise!

Kaptein Richard With var mannen som hadde den dristige ideen om hurigruten som også skulle seile om natten – det var også han som satte den ut i livet. D/ S Vesterålen dampet ut fra Trondheim på åpningsturen 2. juli 1893. Triumfferden endte i Hammerfest snaue tre døgn etter avgang fra Trondheim.

IMG0073PCD3056

Fra nå av gikk det slag i slag og fra 1936 var verket fullbragt. Fra da av gikk det daglige ruter fra Bergen til Kirkenes. Krigsårene gjorde stygge innhugg i flåten, halvparten av skipene gikk tapt. Etter krigen ble flåten igjen bygget opp; fra 1964 seilte igjen tretten moderne hurtigruteskip i trafikk mellom Bergen og Kirkenes.

Det sies at en kan stille klokken etter Hurtigruten. Når fly, busser, hurtigbåter og biler må gi tapt for uvær, trosser stort sett Hurtigruten værgudene og seiler.

I den nyere tid har Hurtigruten vunnet en rekke priser for kystruten mellom Bergen og Kirkenes, og i 2005 kåret reiselivstidsskriftet Lonely Planet Hurtigruten til verdens beste sjøreise!

26

076

rgf