Glomfjord - Ørnes

Helgelandskysten og området rundt Svartisen er en liten godt bevart hemmelighet tett på Polarsirkelen. Her finner du ikke de høyeste fjellene, men man blir allikevel  lett trollbundet av disse flotte omgivelsene.

Her finner du bla. Engabreen med sin `Blåis´, som brearm av Svartisen. Svartisen som er den nest største isbreen i Norge er alltid tilstedeværende når man beveger seg i området Glomfjord. Er man på toppen av en av de mange toppene i området vil man på en godværsdag også kunne skimte øya Træna og  fjellene som kalles De Syv Søstre.  Polarsirkelen deler Helgelandskysten i to, så vi vil  passere inn og ut av Arktis på vår reise. Vår innfallsport til Glomfjord er den lille bygda Ørnes. Herfra finnes det mange flotte skiområder, og en liten kjøretur unna ligger Glomfjord omkranset av majestetiske fjell. Her finner vi også Glomfjord Skisenter som ofte blir benyttet som utgangspunkt for turer til de omkringliggende fjellene. Det er ikke uvanlig å oppleve en pudderdag hvor vi er helt alene med fjellene og all snøen.

Klassiske toppturfjell i området:
- Breitinden 1092 moh
- Nordfjellet 797 moh
- Helgelandsbukken 1454 moh

IMG 5163

IMG 5207

P1010203

P1010252

Facebook

Receive newsletter!
* indicates required

Samarbeidspartnere

 

hurtigruten

 

ng-stor bw

På ski i Nord Norge

Mange av oss reiser til alpene for den ultimate skiopplevelse. Nå er det Nord Norge som er det  "hotteste" blant skikjørere fra hele verden.

Riktignok er fjellene høyere i Mellom-Europa, men kun Nord Norge kan tilby skikjøring med havutsikt! Nord Norge er rett og slett helt unikt! Vår kyst er langstrakt, men Hurtigruten gir oss muligheten til å oppleve `hele´ Nord Norge på en og samme reise. Alt dette med tilgang til nærmest urørt skiterreng rett fra kaia. Stakkars Europere som er vant til å gå i kø, og som sjelden får sjansen til å oppleve stillheten og det å ha fjellet helt for seg selv!

P1000879

Her er det ingen grunn til stress!

Når vi våkner om morgenen trenger vi ikke haste for å komme først til puddersnø. Det er nok til alle, og sannsynligvis er vi de eneste. Vi kan rett og slett fråtse i valg av "linjer". Skal vi ta den ene eller den andre?

Ggg022

IMG 5164

Hyggelige folk og god mat.

Våre turer i mars og april sammenfaller med den viktigste fiskeperioden i Nord Norge. Når skreifisket er på det mest hektiske kjenner vi vår besøkelsestid.  Dette betyr at det er rikelig tilgang på beste kvalitet fisk. Og selvfølgelig må vi smake!. Det finnes ikke bedre fisk enn den nytrukne som kommer rett fra fiskebåten.

NK IMG 1920

rgf