5 dager ski og Hurtigruten cruise

OK - er du klar- for den totale toppturopplevelse som vil gi deg en unik reise gjennom  hjertet av Nordnorges kyst- og fjelllandskap? Når vinteren er på sitt beste og nordlyset lurer, drar vi avgårde på en reise med Hurtigruten, ofte omtalt som verdens vakreste sjøreise.

Turen starter i Tromsø og avsluttes 5 dager senere i Bodø hvor vi underveis bruker Hurtigruten som fremkomstmiddel og hotel. På denne måten får vi 4 skidager i vidt forskjellige områder av den nordnorske kysten. Du vil få anledning til oppleve Kvaløya, helt spesielle Lofoten og den bortgjemte perle; Glomfjord med Svartisen som bakgrunnsteppe.

 MG 4905

Dette er en rundreise som vil ta deg til noen av de flotteste skifjell i Nordnorge. På veien vil du se og høre, spise og drikke rett fra det nordnorske mangfold. Vi har som mål å gi deg en totalopplevelse hvor ski, fjell, natur, mat og mennesker naturlig går hånd i hånd.

Turen starter onsdag kveld  hvor vi møtes på flyplassen i Tromsø. Herfra kjører vi inn til Ishavshotellet i Tromsø hvor vi sover den første natten. Neste dag starter vi med en fantastisk topptur på Kvaløya som ligger tett på Tromsø. Etter middag på byen i Tromsø, reiser vi videre på kvelden med Hurtigruten til Harstad og Lofoten. Her i  Lofoten tilbringer vi dagen i området rundt Svolvær, hvor vi velger oss en av de flotte fjellene med en unik utsikt fra toppen.  På kvelden er vi igjen ombord på Hurtigruten som tar oss videre sydover hvor vi neste morgen våkner opp i Glomfjord. Dette stedet er helt unikt og få kjenner til de unike skifjellene som gjemmer seg i dette området. Vi blir i Glomfjord i to dager før vi kjører til Bodø og flyplassen på søndag kveld.

 MG 5033


7

Fjellguide/turleder

Norgesguidene AS er et firma med mye fjellhistorie. Når vi startet Whiteblue Adventure var det Norgesguidene vi ville ha med på tur. På alle våre turer er det en guide fra dette rennomerte firmaet som viser oss veien til de beste fjellsidene; hvor sikkerhet, snøforhold, vind og temperatur alle er med på å avgjøre valget. Sikkerhet er meget viktig for oss, men også kunsten å finne den gode snøen er en viktig faktor for en vellykket tur. Og det slo meg en dag vi var på tur; at en fjellguide ikke kun er der for din sikkerhet, men faktisk også har en stor betydelse for skiopplevelsen.

Alle guidene er UIAGM sertifisert

 MG 4635

Vi har med oss en minibuss på alle våre turer. På denne måten kan vi være fleksible til å velge hvor og hvilket fjell vi ønsker å bestige til enhver tid.

Turen krever 6 personer. Hverken mer eller mindre. Er man 12 lager vi en dobbelttur.

I tilleg til skiguide vil det på hver tur være en turleder som organiserer det hele. Dette vil være en av oss i Whiteblue Adventure. Vi har begge mye erfaring med å reise og har vært over hele verden for å oppleve fjell og det å stå på ski i litt andre forhold enn hva du finner i Europa. Alle disse turene har lært oss hva som gjør en reise spesiell og anderledes. Dette har vi prøvd å videreføre til turene vi nå selv arrangerer. Vi ønsker at du skal oppleve helheten og de små øyeblikkene, møtene med mennesker, og det rare som du ikke ventet, og tvilte på, men som du aldri glemmer.

Vi gleder oss!

Facebook

Receive newsletter!
* indicates required

Samarbeidspartnere

 

hurtigruten

 

ng-stor bw

På ski i Nord Norge

Mange av oss reiser til alpene for den ultimate skiopplevelse. Nå er det Nord Norge som er det  "hotteste" blant skikjørere fra hele verden.

Riktignok er fjellene høyere i Mellom-Europa, men kun Nord Norge kan tilby skikjøring med havutsikt! Nord Norge er rett og slett helt unikt! Vår kyst er langstrakt, men Hurtigruten gir oss muligheten til å oppleve `hele´ Nord Norge på en og samme reise. Alt dette med tilgang til nærmest urørt skiterreng rett fra kaia. Stakkars Europere som er vant til å gå i kø, og som sjelden får sjansen til å oppleve stillheten og det å ha fjellet helt for seg selv!

P1000879

Her er det ingen grunn til stress!

Når vi våkner om morgenen trenger vi ikke haste for å komme først til puddersnø. Det er nok til alle, og sannsynligvis er vi de eneste. Vi kan rett og slett fråtse i valg av "linjer". Skal vi ta den ene eller den andre?

Ggg022

IMG 5164

Hyggelige folk og god mat.

Våre turer i mars og april sammenfaller med den viktigste fiskeperioden i Nord Norge. Når skreifisket er på det mest hektiske kjenner vi vår besøkelsestid.  Dette betyr at det er rikelig tilgang på beste kvalitet fisk. Og selvfølgelig må vi smake!. Det finnes ikke bedre fisk enn den nytrukne som kommer rett fra fiskebåten.

NK IMG 1920

rgf